Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem

4.6/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8-12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4169 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 288 g
Tuky 269 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!

Suroviny

na vymazání formy
přírodní
mandle 100 g
mleté
mandle plátky 50 g
pražené
čokoláda na vaření 50 g
Na meruňkový krém
kompotované, rozmixované, s trochou šťávy
Na ozdobu
mandle plátky 3 PL
pražené
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.

2

Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

03.03.2010 19:13
vše jsem pečlivě vážila, míchala bílky stráááášně opatrně a pekla přesně při teplotě a ani jednou nevytáhla z trouby, dokonce jsem ji ani neotevřela. Stejně spadl :( ale jinak vypadá báječně, už se na něj jdeme vrhnout, mnáááám
03.05.2009 10:35
Dort mi také trochu spadl, ale vůbec to nebylo na škodu. Manžel ho dostal k narozeninám a moc nám všem chutnal a nikdo propadlinku nepostřehl. Doporučuji, je to mňaka!!!
21.02.2009 10:41
Koláč je skvělý, manžel z něj byl nadšený (udělala jsem mu ho k narozeninám) a pochválil ho i můj taťka kuchař a tchýně s tchánem. Kombinace chutí je úžasná. Korpus mi sice taky klesnul, ale nevadilo to. Určitě jsem ho nedělala naposledy!
15.08.2008 11:08
Zajímalo by mě, kde jsem udělala chybu. Koláč vypadá slibně, mám ho už upečený v troubě, ale stejně už při pečení korpus klesl, a to dost...? Troubu jsem pootevřela jen 1x, abych se nakoukla, jak to vypadá :-) Jak na to příště, aby se mi to nestalo?

Apetit magazín