Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované kuře pečené naplocho
Marinované kuře pečené naplocho
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marinované kuře pečené naplocho

4/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 39 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře ,naplacato‘ má hned několik výhod: lépe se do něj dostane marináda a maso se snadněji propéká. Karibsky laděná marináda mu navíc dodá na jemnosti.

Suroviny

kuře 1 ks
velké
petržel 2 PL
čerstvá, sekaná
Na marinádu
česnek 8 stroužků
olivový olej 60 ml
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
limetová šťáva
z poloviny limety
sůl 1 ČL
římský kmín ½ ČL
oregano 1 ČL
sušené
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.

2

Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.

Co pít? K marinovanému kuřeti se přímo ideálně hodí plné bílé víno ovocné chuti, jako je chardonnay. Pokud dáváte přednost červenému, doporučujeme sáhnout po nebarikovaném zweigeltrebe nebo bardolinu z Itálie.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

16.04.2008 09:31
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Apetit magazín