Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 270 g
Tuky 61 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, jak připravit skvělé kapří pečenáče? Snadno! Nejlepší na nich je, že se připraví skoro samy.

Suroviny

kapr 4 ks
podkovy
sůl mořská
olivový olej 1 PL
+ k podávání
vinný ocet bílý 500 ml
pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
česnek 1 stroužek
3cm proužek
mrkev 1 ks
na plátky
na plátky
na ozdobení

Postup

1

Ryby osušte a osolte. Nechte 1,5 hodiny odpočívat na prkénku. Pak rybu znovu osušte, potřete olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi dočervena. Potom vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby s plochým dnem.

2

Na lák dejte do rendlíku ocet, cukr, koření, sůl, česnek v celku, plátky cibule, citronovou kůru, bobkový list, mrkev a přiveďte k varu. Horké nalijte na ryby a nechte vychladnout. Pak přidejte okurky, zakryjte a dejte na 2 dny do chladu. Podávejte třetí den s chlebem, ozdobené koprem a pokapané dalším olejem.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín