Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounová polévka s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 850 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 156 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé osvěžení! Melounová polévka s jahodami se vám bude v letním sparnu zaručeně hodit.

Suroviny

suché
jahody 250 g
a 4 na ozdobu
dužina, zbavená semen a pokrájená + plátek na ozdobu
meduňka 1 snítka
a ozdobu

Postup

1

Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.

2

Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.

3

Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.

4

Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.

Něco navíc
Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín