Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském
Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 477 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 100 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte své hosty a jahodu v šampaňském vyměňte za ovocný nanuk. My jsme zvolili černý rybíz, ale vyzkoušet můžete i maliny či jahody. V každém případě vás číše vína okouzlí barvou…

Suroviny

voda 80 g
vařící
máta 5 snítek
může být mražený
šampaňské

Postup

1

Do rendlíčku odvažte cukr a zalijte jej vařící vodou. Míchejte, až se cukr rozpustí. Přidejte lístky máty a přiklopte. Nechte i s mátou vychladit – čím déle mátu v sirupu necháte, tím silně-ji se její chuť projeví. Pak lístky vylovte. Omyté kuličky rybízu vložte do mixéru, zalijte sirupem, rozmixujte a protřete přes husté síto. Podle chuti dolaďte směs citronem. 

2

Rozdělte směs do malých formiček či keramických panáků (my jsme použili nádobky o objemu cca 60 ml) a nechte chvíli tuhnout v mrazáku. Jakmile směs zatuhne tak, že se v ní udrží dřívko, aniž by stoupalo na hladinu, vetkněte dřívko či napichovátko a nechte úplně zmrznout, nejlépe přes noc. 

3

Nalijte do sklenice šampaňské, přidejte nanuk a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín