Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miništafetky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Na 20 miništafetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4046 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 224 g
Tuky 327 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem bychom zapomněli, jak jsou štafetky úžasné. Naštěstí jsme si tradiční zákusek připomněli na Apetit pikniku u stánu Oslaď si život. Hned jsme od Jitu a Maru vyprosili recept a tak chuti oříškových dortíků s kávovým krémem můžete propadnout i vy.

Suroviny

Na korpus
bílek 123 g
cca ze 4–5 vajec
lískové oříšky 33 g
namleté najemno
Na krém
káva instantní 1 ČL
granulky
Na dokončení
tmavá čokoláda 200 g
70%

Postup

1

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, přidejte cukr a jemně vmíchejte prosetou mouku s oříšky. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180  °C na horkovzduch, dokud nezačnou jemně zlátnout okraje plátu. Po upečení bývají pláty tvrdé, abyste je mohli stočit do rolády, je potřeba je trochu provlhčit. Obraťte si plát pečicím papírem vzhůru a položte na něj navlhčenou utěrku. Počkejte, dokud plát nezměkne. Může trvat i půl dne. Ze změklého plátu následně odstraňte pečicí papír a po šířce jej rozkrojte napůl. 

2

Do misky dejte mascarpone, smetanu, cukr a rozpustnou kávu. Šlehačem šlehejte, dokud nevznikne hladký a pevný krém. Část (cca polovinu) rozetřete v tenké vrstvě na oba pláty a každý smotejte z delší strany do minirolády. Dejte je do lednice chladit (alespoň na hodinku).

3

Zbylý krém přesuňte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou. Dejte do lednice.

4

Připravte si prkénko, ostrý nůž a pravítko. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Minirolády nařežte na kousky po 3 cm. Každý kousek namočte z jedné strany do čokolády a dejte okapat na mřížku. Zbylým krémem ozdobte vršek štafetek. 

NĚCO NAVÍC
Štafetky zdobte lineckými srdíčky nebo hoblinkami čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín