Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1964 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 222 g
Tuky 75 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní zelenina v aromatické úpravě

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
na plátky
česnek 3 stroužky
nadrobno
koriandr mletý ½ ČL
římský kmín ½ ČL
mletý
zázvor (mletý) ½ ČL
kajenský pepř ½ ČL
mrkev 2 svazky
i s natí, cca 20 ks menších mrkví
vývar zeleninový 250 ml
scezená, propláchnutá
sůl
koriandr čerstvý 4 PL
+ na ozdobení
máta 2 ČL
nasekané
kuskus 200 g
uvařený, k podávání

Postup

1

V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením.

2

Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.

3

Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...