Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Narozeninové crostini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 185 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Party bez chlebíčků a jednohubek? Nikdy! Čím barevnější a chuťově pestřejší, tím lépe. Naše crostini zadání splňují na výbornou. Základní pomazánka z ricotty a krémového sýra je chuťově jemné, takže je skvělým podkladem pro výraznější ingredience.

Suroviny

bageta 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
olivový olej
na zakápnutí
sůl
ricotta 200 g
čerstvý smetanový
Na dokončení
rukola 1 hrst
rajčata cherry 100 g
směs barev
bazalka 1 hrst
lístky otrhané
olivový olej ½ PL
balzamico glaze 2 PL
krémové balsamico
kopr snítky
na ozdobení
na dochucení
med 2 PL
vejce 2 ks
uvařená natvrdo a oloupaná
pažitka snítky
na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Plátky baget dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a osolte. V troubě předehřáté na 180°C pečte 10–15 minut.

2

Ricottu promíchejte s čerstvým smetanovým sýrem a dochuťte solí. Směsí natřete zchladlé opečené plátky baget (crostini). Pak je rozpočítejte na pětiny a postupně ozdobte.

3

Plátky prosciutta natrhejte, rozdělte na crostini a ozdobte rukolou.

4

Rajčátka nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky, bazalku na proužky a dejte do misky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a rozdělte na crostini. Zakápněte krémovým balsamicem.

5

Uzeného lososa natrhejte, rozdělte na crostini, ozdobte koprem a zakápněte citronem.

6

Hrušku zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na crostini. Ozdobte rozdrobeným sýrem s modrou plísní a ořechy. Zakápněte medem.

7

Vejce nakrájejte na čtvrtky, rozdělte na crostini, ozdobte pažitkou, osolte a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín