Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejsnazší kuřecí vývar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 118
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 265 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 29 g
Tuky 3 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si poctivý kuřecí vývar. Podle našeho receptu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny a nejsnazší kuřecí vývar je na světě. Přidejte do něj domácí nudle, vaječné kapání nebo jinou oblíbenou zavářku a slavnostní polévku můžete ihned servírovat. Silný kuřecí vývar použijte také jako základ pro jiné, například zeleninové polévky.

Suroviny

kuře 1 ks
mrkev 2 ks
nakrájená na kousky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kousky
nakrájená na klínky
sůl
pepř

Postup

1

Kuře dejte do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 30 minut. Občas seberte pěnu.

2

Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, 1 lžíci soli, 1/2 lžičky pepře a vařte, až zelenina změkne a kuře bude zcela uvařené, trvá to zhruba 20 minut.

3

Kuře přendejte na pekáč a vykostěte ho, maso rozdělte na kousky. Kosti vraťte do vývaru a vařte přiklopené dalších 30 minut.

4

Vyjměte skelet a vývar přeceďte přes jemné síto. Vývar vydrží 3 dny v chladu nebo v mrazáku 3 měsíce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín