Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3622 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 163 g
Tuky 261 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím, ale klidně i po štědrovečerní večeři. 

Suroviny

vejce 3 ks
čerstvá
75g
(160ml), např. Nutella
kakao 2 PL
holandského typu
sušenky 80 g
např. cantuccini
lískové oříšky 120 g
opražené, loupané, nasekané (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda
hobliny na ozdobení

Postup

1

Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 12x20,5cm a hlubokou 7cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby o 4cm na všech stranách přečnívala.

2

Ručním šlehačem vyšlehejte vejce a cukr do pěny, až zesvětlají a zhoustnou, trvá to zhruba 5 minut. Metly umyjte a osušte. Pak šlehejte smetanu, oříško-čokoládovou pomazánku a kakao, až se začnou tvořit měkké špičky.

3

Smetanovou směs zlehka vmíchejte do vaječné směsi. Vše vlijte do připravené formy a posypte nasekanými sušenkami. Zakryjte potravinářskou fólií a pak zabalte do alobalu. Dejte na noc do mra- záku. Před podáváním vyklopte na servírovací talíř a ozdobte oříšky a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Oříšky pražte cca 10 minut v troubě předehřáté na 160/140°C, až zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

30.11.2016 23:20

Dělala jsem opakovaně a je výborné!

Apetit magazín