Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panenky s javorovým sirupem
Panenky s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panenky s javorovým sirupem

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1239 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 86 g
Tuky 63 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká a šťavnatá vepřová panenka v delikátní karamelizované omáčce

Suroviny

malá, pokrájená na sirky
cukr 1 PL
přírodní
zázvor (mletý) 1 ČL
lískové oříšky 50 g
drcené
sůl mořská
pepř
černý, hrubě mletý

Postup

1

Kousky řepy a dvě lžíce vody vařte na mírném plameni asi pět minut. Přidejte cukr, 10 g másla a povařte dalších pět minut, až bude řepa měkká.

2

Zbylé máslo rozehřejte na pánvi. Na vyšším plameni opečte panenky ze všech stran dohněda; občas maso otočte. Osolte, přilijte portské i javorový sirup a povařte asi dvacet minut, dokud omáčka nezkaramelizuje. Občas panenky potírejte.

3

Maso nakrájejte na řezy. Do řepy vmíchejte zázvor, osolte a opepřete, posypte drcenými oříšky a podávejte.

TIP
Nemáte-li křehkou mladou červenou řepu, můžete použít i řapíky rebarbory; trochu jinou chuť zajistí křehký řapíkatý celer. Konzervovanou řepu jen sceďte, jemně nakrájejte a prohřejte s cukrem na másle. Místo oříšků se uplatní i mandle nebo lahodná piniová jadérka.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

19.10.2009 09:07
Nevím si rady s tou omáčkou. Když použiju 3 lžíce vína a 2 lžíce sirupu a nechám to 20 minut vařit, tak mi to nezkaramelizuje, ale zčerná. Není nějaká chyba v množství surovin, nebo se tam má ještě něco přidat?

Apetit magazín