Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pastýřský koláč po indicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3250 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 400 g
Tuky 95 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený britský recept s indickým twistem.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
velká, na kostičky
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (mletý) 1 PL
skořice ¼ ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli
vločky, na špičku nože
koriandr mletý 1 ČL
sůl
rajčatová passata - pyré 2 PL
vývar hovězí 400 ml
lze nahradit kuřecím
mražený hrášek 200 g
Na kaši
brambory 1,5 kg
moučné
do kaše + další plátky másla na zapékání
do kaše, podle potřeby, horké

Postup

1

Začněte kaší. V osolené vodě uvařte brambory doměkka. Slijte je a rozmačkejte s trochou másla a mléka na hustou kaši. Vmíchejte kurkumu, aby kaše byla pěkně sytě žlutá. Odložte stranou.

2

Potom rozehřejte na pánvi lžíci oleje a opečte na něm maso dozlatova. Pak ho z pánve vyberte, a pokud je v ní přebytečný tuk, většinu slijte.

3

Cibuli, česnek a zázvor ve stejné pánvi opékejte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte zbylé koření a vraťte do pánve maso. Opékejte asi minutu, pak přidejte mouku a sůl a míchejte společně asi minutu, dokud se mouka nevstřebá. Přidejte passatu a vývar a společně provařte na středním plameni asi 15 minut, dokud se vývar skoro nevsákne a směs nezhoustne. Na závěr vmíchejte mražený hrášek.

4

Troubu rozpalte na 200 °C. Do zapékací nádoby rozprostřete masovou směs, na ni navrstvěte hotovou kaši a povrch zdobně upravte vidličkou. Poklaďte pár tenkými plátky másla a dejte na 25–30 minut zapéct, dokud směs nebublá a povrch nezezlátne.

NĚCO NAVÍC

Pokud připravujete pastýřský koláč pro děti, vynechte chilli a zázvor a koření nahraďte lžící méně pikantní směsi garam masala.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín