Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená brokolice s halibutem
Pečená brokolice s halibutem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená brokolice s halibutem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2288 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 82 g
Tuky 128 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý brokolicový salát je tak dobrý, že ho možná budete připravovat nejen k rybě. Halibut je skvělá volba, ovšem pokud ho neseženete, použijte jakoukoliv jinou chutnou bělomasou rybu.

Suroviny

nejlépe stonková, nebo klasická, rozdělená na růžičky
česnek 2 palice
rozdělené na stroužky, neoloupané
olivový olej 4 PL
halibut 800 g
nebo jiná pevná bělomasá ryba
sůl
rukola 1 svazek
klínky k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Brokolici, mandle a neoloupaný česnek vsypte do pekáčku (nechte si v něm i místo na rybu), přilijte 2 lžíce oleje, osolte, opepřete a všechno dobře promíchejte. Dejte péct na 20 minut, v polovině času promíchejte a přidejte do pekáčku filety ryby – všechno osolte, přelijte zbylým olejem a vraťte do trouby.

2

Upečenou zeleninu přesuňte do mísy, upečené stroužky česneku vyberte, vymačkejte a vmíchejte k zelenině, přidejte rukolu a všechno promíchejte. Rozdělte na talíře, přidejte rybu a podávejte s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC 
Na pečení je nejlepší brokolice s dlouhými stonky, samotné růžičky z klasické brokolice se pečou rychleji. Brokolici dostatečně promíchejte s olejem, aby nebyla po upečení suchá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín