Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 35 g
Tuky 121 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte kuchyňským provázkem do balíčku. Dále postupujte stejně.

Suroviny

jalovec 1 PL
kuliček
na špalíčky
česnek 5 stroužků
větších, podélně rozpůlených
rozmarýn 2 snítky
sůl a pepř
suché
vývar kuřecí
nadrobno

Postup

1

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Koleno prošpikujte slaninou a česnekem. Posypte ho drceným jalovcem a rozmarýnem. Osolte a pepřete.

2

V pekáčku rozpalte sádlo a maso na něm opečte ze všech stran. Podlijte bílým vínem a trochou vývaru, přisypte cibuli, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na zhruba 2 hodiny. Maso průběžně kontrolujte, podlévejte vývarem a přelévejte výpekem, až bude poloměkké, odkryjte ho a dopečte.

3

Po upečení maso vyjměte, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vývaru a provařte. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC

„Přál bych si, aby lidé začali jehněčí víc vařit a donutili tak řezníky, aby ho měli běžně v nabídce,“ říká k tomuto receptu jeho autor šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín