Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou
,Pečené‘ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 132 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé kůrce z trouby se nic nevyrovná, ale i tak představují tyto brambory z pomalého hrnce důstojnou náhradu. Navíc kvůli nim nemusíte žhavit troubu a horké na vás vděčně počkají i do večera.

Suroviny

varný typ B
olivový olej panenský 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 1 hrst
strouhaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Neoloupané brambory vydrhněte a osušte. Propíchejte je po celé ploše vidličkou, důkladně potřete olivovým olejem a osolte. Každou bramboru zabalte do alobalu a dobře utěsněte. Vložte brambory na dno hrnce, zakryjte pokličkou a vařte na vyšší stupeň (high) 4–5 hodin nebo na nízký (low) 6–8 hodin. Dobu přípravy přizpůsobte velikosti brambor.

2

Hotové měkké brambory opatrně vyjměte z alobalu a rozkrojte či roztrhněte. Do každé dejte trochu nastrouhaného čedaru, který se teplem částečně rozteče, pokapejte zakysanou smetanou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit také batáty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín