Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s nakládanou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 102 g
Tuky 168 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud patříte mezi milovníky bůčku na všechny způsoby, je pro vás tenhle recept jasnou volbou. Křupavý, voňavý a šťavnatý bůček v pikantní omáčce a k tomu čerstvé, voňavé bylinky, které jej vyvažují. Dokonalost sama!

Suroviny

bůček 500 g
v celku, s kůží
sůl
rostlinný olej
oloupaná a rozčtvrcená
badyán 6 hvězdiček
sójová omáčka 6 PL
čínské
rýžový ocet 100 ml
+ 2 lžíce – lze použít i bílý vinný ocet
nastrouhaný na tenké plátky a nakrájený na nudličky
rýže vařená
k podávání
thajská bazalka
k podávání
bylinky
mikrobylinky – k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Tukovou vrstvu na mase nařezejte do kříže, maso dejte do cedníku kůží nahoru, postavte do dřezu a přelijte vroucí vodou. Tak se zářezy pěkně rozevřou. Osušte, posypte solí a vmasírujte ji co nejvíce do masa a do zářezů. 

2

V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpalte 2 lžíce oleje, vložte maso tukovou vrstvou dolů a opečte dozlatova, poté jej zlehka opečte ze všech ostatních stran. Maso otočte kůží nahoru a pánev odstavte z plotny. Kolem masa rozložte cibuli, badyán, přilijte sójovou omáčku, rýžové víno a 2 lžíce octa. Přilijte tolik vody, aby maso bylo z 1/3 ponořené. 

3

Pánev s masem dejte do trouby a nezakryté pečte 1,5 hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody. 

4

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, 100 ml octa a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, sejměte z plotny, přidejte nudličky ředkve a nechte vychladnout. 

5

Upečený bůček nakrájejte na kostky a podávejte s ředkví, rýží, výpekem a bylinkami.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín