Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá polévka s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 266 g
Tuky 73 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubny můžete chroupat zasyrova, nakrájet nebo nastrouhat je do salátů, ale skvělé jsou i tepelně upravené. Zkuste je přidat třeba do pestré zeleninové polévky. 

Suroviny

nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
sůl 1 ČL
římský kmín 1 ČL
drcený
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
kedlubna 1 ks
velká nebo 2 malé, nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 1 l
tepelně neopracovaná
rýže 1 hrnek
uvařené
mangold 1 hrnek
nakrájený nahrubo
koriandr čerstvý ½ hrnku
čerstvý
petrželka ½ hrnku
hladkolistá
kopr ½ hrnku
najemno nastrouhaná z 1 citronu

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek, sůl, koření a nechte rozvonět. Přidejte mrkev, celer, kedlubnu, promíchejte, přilijte vývar a vařte 10–15 minut, aby zelenina změkla.

2

Klobásky vymáčkněte ze střívek, udělejte z nich kuličky a vložte do polévky. Pět minut povařte, pak vmíchejte rýži a mangold a ještě minutku prohřejte.

3

Odstavte, vmíchejte nahrubo nakrájené bylinky, citronovou kůru a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín