Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní tuřín z jedné pánve
Pikantní tuřín z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní tuřín z jedné pánve

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3940214 kcal
Bílkoviny 112572 g
Sacharidy 787543 g
Tuky 248 g
Vláknina 337506 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo z jedné pánve se hodí všude tam, kde není moc času pro velké vyvařování. Poslouží i k seznámení se s tuřínem. Pokud ho ovšem nemáte k dispozici, neváhejte místo něj použít batáty nebo pastinák.

Suroviny

nakrájené na kousky
olivový olej panenský
tuřín 750 g
oloupaný a nakrájený na cca 1,5cm kostky
nakrájená nahrubo
řapíkatý celer 3 ks
nakrájené na cca 1,5cm kostky
čerstvé, červené, nakrájené na kolečka (podle chuti zbavené semínek)
sůl
koriandr čerstvý
nasekaný, nebo hladkolistá petrželka, nasekaná, k podávání
paprika mletá uzená
nebo sriracha nebo jiná pálivá omáčka k podávání (není nutné)

Postup

1

Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi opečte slaninu na středním až silném ohni dokřupava, trvá to 5–8 minut. Vyjměte děrovanou sběračkou a přeneste na papírové utěrky.

2

Zbylo-li v pánvi málo tuku, doplňte ho olivovým olejem na cca 3 lžíce. Na silnějším ohni pak na něm opékejte tuřín a cibuli asi 2 minuty, až začne cibule měknout. Stáhněte oheň na střední, přiklopte nebo zakryjte alobalem a s jedním promícháním duste pod pokličkou 7–12 minut, až tuřín změkne.

3

Vmíchejte řapíkatý celer, chilli papričku, podle chuti osolte a odklopené za častého míchání opékejte 7–10 minut, aby tuřín zezlátl a řapíkatý celer a papričky změkly. Vmíchejte koriandr a opečenou slaninu. Podle chuti poprašte uzenou paprikou. Chcete-li, podávejte s pálivou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín