Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévaný klementinkový chlebíček
Polévaný klementinkový chlebíček
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Polévaný klementinkový chlebíček

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 334 g
Tuky 232 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíček prolitý klementinkovou šťávou působí nenápadně, ale je neuvěřitelně šťavnatý a svěží. U jednoho kousku nikdy nezůstane.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
přírodní
najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
ze 3 najemno nastrouhaná kůra a ze všech 6 vymačkaná šťáva
vejce 3 ks
prošlehaná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dno a kratší stěny 900g formy na chlebíček vyložte pruhem pečicího papíru.

2

Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte v míse máslo a krupicový cukr do nadýchané pěny, pak přidejte pomerančovou a klementinkovou kůru. Postupně přilévejte prošlehaná vejce a každou dávku důkladně zašlehejte. Osmičkovým pohybem vmíchejte stěrkou mouku, kypřicí prášek a mleté mandle. Přilijte mléko a šťávu ze 2 klementinek a vymíchejte dohladka. Těsto nalijte do formy, zlehka uhlaďte a pečte 70 minut dozlatohněda. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít ven čistá. 

3

Nechte chladnout ve formě 5 minut. Mezitím smíchejte zbývající šťávu z klementinek a moučkový cukr. Pomalu nalijte lžící na horký chlebíček (lze ho napřed propíchat špejlí). Nechte úplně vychladnout ve formě, pak vyjměte a nakrájejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín