Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s fazolemi a těstovinami

Polévka s fazolemi a těstovinami

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4506 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 742 g
Tuky 53 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohoto italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si můžete vybrat, na které těstoviny máte chuť. Skvělé je i orzo, které jsme použili my, ale prodávají se i hvězdičky nebo třeba písmenka, jimiž zabodujete především u dětí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
velká, nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
řapíkatý celer 1 ks
velký, nahrubo
česnek 3 stroužky
nadrobno
chilli sušené ¼ ČL
drcené
italské bylinky 1 ČL
italská bylinková kořenící směs (kupíte např. na Koreni.cz)
vývar kuřecí 1,5 l
lze nahradit zeleninovým
1 konzerva, rajčata scezená
polévkové těstoviny 200 g
typu orzo, či jiné minitvary
2 konzervy, lze nahradit fazolemi borlotti (strakaté) – fazole scezené, propláchnuté; nebo 200-250 g suchých fazolí, předem namočených a poté uvařených doměkka
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nakrájená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte na středním až silném ohni olivový olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 2–3 minuty doměkka a cibuli dosklovita.

2

Vsypte česnek, drcenou chilli papričku a kořenicí směs a ještě minutu opékejte.

3

Pak vlijte vývar i rajčata a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny a přiveďte k prudkému varu.

4

Asi 3 minuty před uplynutím doby uvedené na obalu těstovin pro konzistenci na skus (al dente) přidejte fazole a dovařte ještě 2–3 minuty. Odstavte a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín