Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh se salátem s čočkou a pečenými bramborami
Pstruh se salátem s čočkou a pečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh se salátem s čočkou a pečenými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4296 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 371 g
Tuky 199 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace brambor, čočky a špenátu ve vás vzbuzuje pochyby? Zkuste je odložit, protože výsledek je naprosto famózní. Navíc pstruha se salátem s čočkou a pečenými bramborami zvládnete připravit za cca 45 minut.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na opékání
sůl 1 ČL
nejlépe směs se špenátem
čočka 300 g
hnědá, vařená, může být i z konzervy
pstruh 800 g
filátka, nebo jiná bělomasá ryba
Na zálivku
olivový olej extra panenský 60 ml
kopr 10 g
posekaný nadrobno
pažitka 10 g
posekaná nadrobno
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
med ½ ČL
nebo javorový sirup
sůl ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C a vyložte plech pečicím papírem. Brambory omyjte, větší překrojte napůl, aby byly všechny zhruba stejně velké. Vsypte je na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Pečte 40–50 minut dozlatova.

2

Připravte zálivku: v misce prošlehejte všechny suroviny a případně dochuťte solí nebo medem.

3

Špenát, rukolu a čočku dejte do mísy, přidejte horké brambory, zalijte zálivkou a promíchejte. Pstruha osolte, opečte na oleji a podávejte se salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín