Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s rukolou a řepnými listy
Quiche s rukolou a řepnými listy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s rukolou a řepnými listy

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3103 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 77 g
Tuky 262 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche, tedy slaný koláč, je skvělé jídlo k snídani, svačině i jako večeře – snadno se ohřívá, a hlavně, když ho doplníte svěžím salátkem, vznikne dokonalý pokrm s francouzským šarmem. K jeho přípravě se hodí listové i křehké těsto. A pokud nemáte čas, těsto neváhejte koupit, my to nikomu neprozradíme.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
+ na pokropení
jarní cibulka 5 ks
jen bílé části, nakrájené na 1cm kolečka
uzená vepřová klobása, nakrájená na kolečka
nakrájená na nudličky
vejce 3 ks
mléko 300 ml
plnotučné
sůl
pepř
čerstvě mletý
275–300 g
rukola 1 hrst
baby salát 1 hrst
lístky červené řepy, šťovíku nebo mangoldu

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na středním ohni rozehřejte v pánvi olivový olej a opékejte na něm jarní cibulku, klobásu a anglickou slaninu 7–8 minut. Nechte zchladnout.

2

Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete. Listovým těstem vyložte koláčovou formu (o průměru cca 22 cm) a seřízněte okraje. Pak na něj rovnoměrně naneste směs z pánve a zalijte mlékem s vejci. Pečte 30 minut, potom vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

3

Rukolu, mladé lístky červené řepy, šťovík nebo jiné podobné listy pokropte olivovým olejem. Před podáváním je úhledně rozložte na zchladlý quiche. Quiche sklidil u rodiny úspěch.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč