Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ragú s pečenými bramborami
Ragú s pečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ragú s pečenými bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 275 g
Tuky 66 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chceme vám ukázat, že i s malým rozpočtem se dají připravit skvělé pokrmy, které zasytí, jsou chutné a svým složením v rámci možností vyvážené. Vařit s omezeným rozpočtem totiž znamená vařit chytře, třeba v klasickém ragú ubrat na mase a přidat na zelenině. 

Suroviny

cibule 200 g
nakrájená nadrobno
rostlinný olej 2 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 200 g
nebo jednodruhové – podle vaší chuti
mrkev 500 g
nastrouhaná nahrubo
vývar 150 ml
nebo voda
worcesterská omáčka 1 PL
italské bylinky 1 PL
sůl

Postup

1

Cibuli orestujte ve velké pánvi na lžíci rostlinného oleje, aby začala hnědnout. Přidejte maso, opékejte a vařečkou jej rozbíjejte. Vsypte mrkev a také ji opečte. Přidejte protlak a krátce opečte. Přilijte vývar (máte-li) nebo vodu, worcester, přisypte bylinky a vařte, aby mrkev změkla a tekutina se odvařila.

2

Brambory očistěte, nakrájejte na klínky, promíchejte se zbylým olejem, osolte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte dozlatova cca 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu surovin jsme utratili 50 Kč, nezapočítali jsme vývar, který pohodlně uvaříte z odřezků zeleniny či masa, ani petrželku na ozdobu, která vám zdarma může růst na okně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín