Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottová zmrzlina bez míchání à la cannoli
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 457 g
Tuky 425 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně sladká, nebesky dobrá...

Suroviny

malý, rozpůlený, semínka vyškrábnutá
ricotta 450 g
nejlépe bez stabilizátorů
slazené (salko)
mletá + navíc k podávání
sůl vločková 1 špetka
sušenky 200 g
skořicové (my jsme použili skořicové kousky ze 2 balení esíček), rozlámané
tmavá čokoláda 100 g
nasekané nadrobno
pistácie 100 g
nasekaných nadrobno (nepražené bývají zelenější, opražené zase chutnější)

Postup

1

Smetanu přiveďte těsně pod bod varu, vložte vanilkový lusk a dřeň, nechte půl hodiny louhovat, potom vyjměte lusk a smetanu vychlaďte.

2

Do mísy robotu dejte ricottu, prošlehejte ji a pak tenkým pramínkem za stálého šlehání vlévejte salko. Až bude směs hladká, přidejte třetinu ochucené smetany, prošlehejte, ochuťte skořicí a špetkou mořské soli.

3

Vlijte zbývající smetanu a vyšlehejte dohusta a do měkkých špiček (chce to trochu trpělivosti a citu pro vystižení správného okamžiku). Začněte na střední výkon 30 sekund, pak pokračujte na silný cca 5 minut.

4

Ochutnejte a podle potřeby dolaďte solí a/nebo skořicí. Vmíchejte rozlámané sušenky. Hmotu přesuňte do vhodné nádoby a mrazte 4–5 hodin. Pak půjde snadno nabírat. Když necháte zmrzlinu v mrazáku déle, ztuhne a musíte ji vyndat 20–30 minut dopředu, aby zase změkla.

5

Zmrzlinu podávejte posypanou čokoládou a pistáciemi, popřípadě i poprášenou další mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín