Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s máslovou dýní

Rizoto s máslovou dýní

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1139 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 50 g
Tuky 88 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslová
olivový olej 3 PL
kešú 100 g
2 hodiny namočené
nemusí být
sůl
pepř
provensálské koření
nebo šalvěj

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Než se trouba nahřeje, nakrájíme si na kostičky oloupanou a odsemínkovanou máslovou dýni + nakrájíme na kostky 1 červenou cibuli.

2

Do předehřáté trouby vložíme pékáč se 3 lžícemi olivového oleje a nakrájenými kostičkami dýně a cibule a trochou soli. Pečeme 30-40 minut až je dýně měkká.

3

Mezitím si uvaříme rýži .

4

Připravíme směs: cca 100g namočených kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být). Do směsi přidáme polovinu upečené dýně s cibulí, trochu vody (cca 1/2 hrníčku) a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

5

Nakokec smícháme uvařenou rýži, směs a zbytek pečené dýně s cibulí a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením nebo šalvějí.

Foto: PXhere.com

Autor: machetka

Apetit magazín