Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnové jehněčí špízy
Rozmarýnové jehněčí špízy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozmarýnové jehněčí špízy

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 22 g
Tuky 80 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Suroviny

kapary 2 PL
slité a nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
či hřbet
očištěná a nakrájená na kusy
olivový olej
ve spreji
rozmarýn
čerstvý
sůl

Postup

1

Na dip smíchejte 170 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných, a 1 stroužek česneku, prolisovaný.

2

Kostky ze 600 g jehněčí kýty či hřbetu a 2 zelených paprik, očištěných a nakrájených na kusy, napíchejte na 8 špízů. Postříkejte olivovým olejem ve spreji, posypte 2 lžícemi sekaného čerstvého rozmarýnu.

3

Pečte 6–8 minut, dohněda; obracejte a na závěr osolte. Nechte 5 minut zakryté odpočívat. Podávejte s dipem a 80 g rukoly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...