Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový pudink s kokosovým mlékem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4594 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 491 g
Tuky 231 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Suroviny

rýže jasmínová 150 g
+ 1 lžíce navíc
Na kompot
ovoce 400 g
směs švestek (nebo blum) a ostružin
cukr 150 g
nejlépe směs třtinového a kokosového v poměru 1:1
mandle plátky 1 hrst
nasucho opečené na pánvi

Postup

1

Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.

2

Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. 

3

Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

4

Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín