Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salsa s jahodami, mangem a avokádem
Salsa s jahodami, mangem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salsa s jahodami, mangem a avokádem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3580 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 546 g
Tuky 34 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S perfektně zralými jahodami, mangem a avokádem nemá tato svěží salsa chybu. Nepřipravujte ji příliš dlouho dopředu, aby ovoce nepustilo šťávu a neztratilo pevnost, mango a avokádo by navíc vlivem oxidace přišly o svěží barvu. Zazáříte s ní na každé party!

Suroviny

jahody 250 g
pevnější kousky
mango 1 ks
velké, zralé, vypeckované a oloupané
vypeckované a oloupané
limetová šťáva
z 1 limety
sůl
mini, k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
bez příchuti
kajenský pepř
nebo chilli vločky – na poprášení

Postup

1

Jahody, mango a avokádo nakrájejte na kostičky, papričku jalapeño zbavte semínek a nasekejte nadrobno, cibuli nakrájejte najemno. Vše vložte do mísy a zalijte limetovou šťávou. Osolte a jemně promíchejte, aby se avokádo příliš nerozmělnilo. 

2

Troubu předehřejte na 180°C. Tortilly nakrájejte na trojúhelníky, položte přímo na mřížku do trouby a vypečte dokřupava. Salsu posypte nasekanými lístky koriandru. Podávejte s čerstvým sýrem, poprášeným kajenským pepřem nebo chilli vločkami.

NĚCO NAVÍC
Salsa se hodí také k bělomasým rybám, lososu, krevetám i ke kuřecímu masu, třeba do tacos nebo jako základ na ceviche.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín