Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče
Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3875 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 244 g
Tuky 244 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spařené kopřivy váš jazyk nepopálí. Mají výraznější chuť než špenát.

Suroviny

kopřiva 400 g
mladá
z jednoho pomeranče
olivový olej panenský 5 PL
na nudličky
česnek 2 stroužek
chilli sušené 1 špetka
sůl
rigatoni 320 g

Postup

1

V gumových rukavicích omyjte 400 g mladých kopřiv, ze stonků odrhněte listy a vhoďte je na 2 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a vymačkejte.

2

Oranžovou kůru z jednoho pomeranče nakrájenou na dlouhé nudličky, spařte a ihned slijte.

3

V pánvi na 5 lžících panenského olivového oleje 3 minuty opékejte 100 g pancetty nakrájené na nudličky, přidejte plátky ze 2 stroužků česneku a po chvilce kopřivy spolu se špetkou chilli. Osolte a po minutě vypněte.

4

Scezené uvařené velké rigatoni ihned promíchejte se 4 žloutky a pak s kopřivovou směsí. Na talíři ozdobte nudličkami pomeranče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...