Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

4.4/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2218 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 157 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které uchvátí vás i vaše děti!

Suroviny

rajčatová pasta 2 PL
např. Alnatura
česnek 1 stroužek
prolisovaný
rozválené
natrhaná na kousky
nakrájená na plátky
nakrájená na tenká kolečka
olivový olej 1 PL
oregano 2 PL
sušené
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
sůl

Postup

1

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Smíchejte rajčatovou pastu a česnek. Těsto dejte na plech a označte si vrypem obdélník zhruba jeden centimetr od okraje. Těsto uvnitř obdélníku propíchejte vidličkou, pak potřete rajčatovou směsí.

3

Pokryjte sýrem, houbami a cuketou, zakapejte olivovým olejem, posypte oreganem, lehce osolte a opepřete. Pečte dvacet minut, aby se těsto zvedlo a zezlátlo. Nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.

NĚCO NAVÍC: Těsto můžete potřít a obložit pár hodin dopředu a uchovat v lednici. Před pečením ho zakapejte olejem a posypte oreganem, solí a pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín