Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snadné máslové kari kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1736 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 75 g
Tuky 92 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale lahodné butter chicken budete mít do hodiny na stole. Slibujeme, že nebudete litovat! Kořeněná omáčka s kousky šťavnatého kuřete jsou skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři. V obou případech oceníte rychlou přípravu a jednoduchý recept. Butter chicken podávejte s vařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.

Suroviny

na kostky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
prolisované
z 1/2 citronu
sůl
velká, nakrájená najemno
vývar kuřecí 150 ml
jemně mleté
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
rýže basmati
vařená, k podávání

Postup

1

Nakrájené kuřecí kousky vložte do misky a obalte je ve směsi kurkumy, zázvoru, česneku, citronové šťávy a 1/2 lžičky soli. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte 15 minut marinovat.

2

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.

3

Pak přidejte kari pastu a rajčatový protlak, promíchejte a společně vařte 3 minuty. Přidejte kuře a opékejte dozlatova.

4

Přilijte vývar, smetanu, přidejte mleté mandle a vařte na malém plameni 10 minut. Posypte koriandrem a servírujte s rýží basmati.

NĚCO NAVÍC
Místo smetany můžete použít bílý smetanový (10%) jogurt s mletými mandlemi – přimíchejte je do 150 g jogurtu pokojové teploty. Ten pak na závěr opatrně po lžičkách přidejte do omáčky, která nesmí být vroucí, jinak se srazí. Povařte jen pár minut za stálého míchání a sejměte z ohně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...