Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 159 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pikniku si můžete dopřát i polévku! Studená okurková polévka vás úžasně osvěží během parných letních dnů, takže je na piknik jako stvořená.

Suroviny

nakrájená na kusy
neslazené
česnek 1 stroužek
drcený
bazalka 3 lístky
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
sladké, zbavené jádřince a nakrájené na kousky
limetová šťáva
pár lžiček (podle chuti)
sůl ¼ ČL
Na ozdobení
nakrájená na kostičky
mandle plátky
nebo mandlové hranolky, opražené a vychladlé
bazalka
čerstvé lístky podle chuti

Postup

1

Všechny suroviny (část okurky odložte na ozdobení a nakrájejte na kostičky) rozmixujte ve vhodném přístroji dohladka. Podle potřeby nařeďte vodou nebo dalším mandlovým nápojem. V dobře těsnící nádobě dejte na 1–2 hodiny chladit do ledničky. Pak vezměte – ve šroubovací sklenici nebo v termosce – s sebou kamkoli chcete (přísady na ozdobení zabalte zvlášť či vynechte), nebo hned podávejte ozdobené uvedenými surovinami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...