Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 840 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 144 g
Tuky 26 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

fazole 150 g
mrkev 2 ks
vývar zeleninový
majoránka (drhnutá)
sůl
pepř

Postup

1

Propláchnuté fazole si na několik hodin (nejlépe přes noc) namočíme do studené vody. Ve stejné vodě, do které přidáme zeleninový vývar a trochu majoránky, uvaříme fazole společně s mrkví na kostičky a celou oloupanou cibulí doměka, případně použijeme tlakový hrnec. 

2

Po uvaření vyndáme cibuli (kdo má rád, může nechat navrch). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 3 lžíce zakysané smetany smíchané se lžící hladké mouky, dochutíme česnekem, solí, pepřem a špetkou sladké papriky.

3

Můžeme podávat s trochou zakysané smetany a klíčky mungo, případně s opečeným celozrnným chlebem. 

Autor: machetka

Apetit magazín