Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou
tagliatelle s fenyklem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1966 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 236 g
Tuky 71 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte spíš po makrele než po lososovi.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
větší, nadrobno
bulva nakrájená na tenké plátky, nať uschovaná na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky na mandolíně
tymián 2 ČL
lístky
tagliatelle 350 g
sušené
sůl mořská
vymačkaná z 1 citronu
pstruh uzený 250 g
bez kostí a kůže
tučná (30%), k podávání
pepř růžový
drcený
nastrouhaný najemno, k podávání

Postup

1

Máslo a olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním ohni, vsypte šalotky, fenykl, česnek a tymián a za občasného promíchání opékejte, až směs zkaramelizuje (15–20 minut).

2

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, odložte přitom trochu vody (50–100 ml).

3

Těstoviny přidejte do pánve spolu s citronovou šťávou a takovým množstvím vody z vaření těstovin, aby vznikla lehká omáčka.

4

Podle chuti osolte a podávejte s nalámaným uzeným pstruhem, kopečkem zakysané smetany, pořád- nou špetkou drceného růžového pepře, parmazánem a odloženou fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizující směsi v pánvi můžete pomoci zarovnanou lžičkou krupicového cukru, ale jenom jednou, maximálně dvěma!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín