Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát s vejci
Teplý salát s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s vejci

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 73 g
Tuky 342 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý salát vhodný zejména pro zimní období.

Suroviny

na kousky
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
fazolky zelené 100 g
mražené
římský salát 1 ks
lze nahradit ledovým salátem
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
sůl
pepř
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C. Ciabattu a slaninu položte na plech (může být s pečicím papírem), zakapejte olejem, podle chuti opepřete, případně osolte. Pečte patnáct minut, v polovině obraťte. Chléb by měl být křupavý a dozlatova a slanina propečená. Vejce dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte šest minut. Až se dovaří, vypláchněte rendlík, vlijte do něj horkou vodu a tři minuty v něm vařte fazolky, pak je slijte. Mezitím oloupejte vejce a rozkrojte na čtvrtky.

2

Salát propláchněte, je-li třeba, a natrhejte do velké mísy, pak přidejte jarní cibulky, fazolky a krutony z ciabatty. Smíchejte přísady na zálivku, osolte a opepřete a přelijte ji přes salát, promíchejte. Navrch naskládejte vejce a slaninu, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín