Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s petrželí dvojí konzistence
Těstoviny s petrželí dvojí konzistence
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s petrželí dvojí konzistence

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3568 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 259 g
Tuky 204 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I tak zdánlivě obyčejnou surovinu jako je petržel můžete proměnit v opravdovou delikatesu. Těstoviny s petrželí jsou prostě dokonalé, shodli se všichni, kteří je při focení ochutnali. 

Suroviny

nasekané nahrubo
řepkový olej 4 PL
petržel 60 g
nakrouhaná škrabkou na dlouhé tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl ¼ ČL
Na těstoviny
petržel 350 g
očištěná a nakrájená na 3mm kolečka či půlkolečka
těstoviny 400 g
dlouhé (např. linguine nebo špagety)
sůl
Na omáčku
vejce 3 ks
nastrouhaný najemno
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
petrželka ½ svazku
hladkolistá nebo petrželová nať

Postup

1

Ořechy opečte nasucho v nepřilnavé pánvi, vysypte na talíř a odložte. Ve stejné pánvi rozehřejte olej na středním ohni a smažte petrželové pruhy s česnekem asi 5 minut za stálého obracení dokřupava (pozor, nepřipalte!), vyjměte, osušte na papírových utěrkách, osolte.

2

Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte petržel nakrájenou na kolečka a vařte asi 13 minut. Zhruba po 5 minutách přidejte do hrnce těstoviny (řiďte se návodem na obalu těstovin) a vařte, aby byly al dente a petržel měkká. Pak těstoviny s petrželí slijte a uchovejte přitom 250 ml vody z vaření.

3

Na omáčku smíchejte v míse vejce, sýr a trochu horké vody z vaření, osolte a opepřete. Přidejte žhavé těstoviny s petrželí, další vodu z vaření podle potřeby a ořechy, promíchejte, aby omáčka byla krémová, rozdělte do hlubších talířů či misek, ozdobte křupavými plátky petržele a petrželkou. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín