Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

4.3/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1757 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 158 g
Tuky 76 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře v italském stylu. Omáčka z trouby vám zachutná.

    Suroviny

    olivový olej panenský 4 PL
    česnek 2 stroužky
    na plátky
    čerstvá, bez semínek, nakrájená na plátky
    rozpůlené
    tuňák (konzerva) 160 g
    v oleji
    sůl mořská
    rajče 240 g
    malá, kulatá, na větvičce
    k podávání

    Postup

    1

    Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí.

    2

    Pět minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.

    3

    Do pekáčku rozložte čerstvá rajčátka, pokapejte je lžící oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.

    4

    Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

    5

    Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a rozpečenými rajčátky.

    Související články

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/2

    Apetit magazín

    KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
    • Kvízy

    KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

    Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...