Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou
Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 953 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 89 g
Tuky 52 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ úspěchu tkví v poctivě dozlatova osmaženém kvalitním mletém mase v kombinaci s orestovanou zeleninou, čerstvou chilli papričkou a doporučujeme nešetřit čerstvými bylinkami. Pokud máte obavy z výrazných chutí fenyklu, rybí a ústřicové omáčky, vězte že ve výsledku není thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou vůbec přehnaně aromatické a chutě spolu dokonale souzní.

Suroviny

bulva nakrájená na proužky
nakrájená na proužky
červená, nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
podrcené
rybí omáčka 1 PL
ústřicová omáčka 3 PL
hnědý cukr 1 špetka
thajská bazalka 1 svazek
pouze lístky (případně nahraďte směsí běžné bazalky a koriandru)
koriandr čerstvý
na posypání
rýže jasmínová
k podávání

Postup

1

Rozehřejte ve woku 1 lžíci oleje a opečte na něm dohněda maso. Vyjměte maso a přebytečný olej slijte. Přilijte druhou lžíci oleje a rozpalte, až se z něj začne téměř kouřit. Vhoďte fenykl, papriky, chilli papričku a česnek a restujete, až zelenina změkne. Vraťte do pánve maso, vlijte rybí a ústřicovou omáčku. Vsypte cukr a zamíchejte. Pár vteřin restujte, pak odstavte. Přidejte většinu lístků bazalky a nechte je zavadnout. Podávejte s rýží, zdobené koriandrem a snítky z fenyklu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín