Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2040 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 480 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Modré borůvky patří k létu. Jsou výborné do koláčů i smetanových dezertů. Fantasticky chutnají čerstvé, ale také v podobě zavařenin a džemů. Připravte si například tradiční borůvkovou marmeládu podle receptu našich prababiček.

Suroviny

krystalový cukr 400 g
čerstvě vylisovaná, z 1 citronu

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce a dáme zvolna vařit. Za občasného promítání je zredukujeme cca na polovinu.

3

Do uvařeného základu přimícháme cukr, citrónovou šťávu a vše opět krátce provaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

4

Hotový džem naplníme do čistých a dobře vyschlých sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.

Foto: Pexels.com

Autor: Marcela

Apetit magazín