Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 203 g
Tuky 15 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé kořeněné čatní je nejen skvělým doplňkem k paštikám, sýrům a uzeninám, ale i nápaditým způsobem, jak zpracovat letní úrodu!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
větší, nakrájená nadrobno
menší, ideálně nakyslé, na kostičky
třešně 3 hrnky
vypeckované
třtinový cukr muscovado tmavý hrnku
balzamikový ocet ¼ hrnku
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nadrobno
jemně nastrouhaná
kardamom ½ ČL
mletý
sůl ¼ ČL
mleté
chilli sušené 1 špetka
vločky

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibulku dosklovita, přidejte jablko a ještě chvíli opékejte, aby začalo karamelizovat. Přidejte zbylé suroviny a zvolna vařte, dokud směs nezhoustne, zhruba 30–40 minut.

2

Horké naplňte do vyvařených sklenic, zavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k paštikám a sýrům.

NĚCO NAVÍC
Čatní můžete udělat i z višní, jsou trochu kyselejší, tak uberte balzamikový ocet nebo přidejte cukr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...