Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové placičky s citronovým dipem
Tuňákové placičky s citronovým dipem
ZDROJ: Romana Böhmová
sdílet:

Tuňákové placičky s citronovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na 8–10 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1202 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 56 g
Tuky 64 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Romana Böhmová alias @naskokvkuchyni z tuňáka připravila výborné tuňákové placičky s citronovým dipem.

Měření

Suroviny

Na placičky
tuňák (konzerva) 240 g
Rio Mare con Limone e Pepe Nero
škrob 1 PL
kukuřičný
jarní cibulka 1 ks
vejce 1 ks
ghí
nebo řepkový olej
Na citronový dip
žervé
majonéza 2 PL
citron ½ ks
kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
bylinky 1 PL
čerstvé, nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
výhonky červené řepy
nebo jiné microgreens

Postup

1

Tuňáka slijeme a dáme ho do misky. Přidáme kukuřici, najemno nastrouhaný sýr feta, kukuřičný škrob, na půlkolečka nakrájenou jarní cibulku a vejce. Vše dobře promícháme. Pokud není směs na placičky úplně kompaktní, přidáme ještě trošku škrobu.

2

Na pánev dáme lžíci ghí (případně řepkového oleje) a tvarujeme na pánvi placičky (cca 1,5–2 cm vysoké). Opékáme je z obou stran dozlatova.

3

V misce si smícháme tvaroh, žervé, majonézu, citronovou šťávu, citronovou kůru a nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Hotové placičky podáváme s citronovým dipem.

Související články

Apetit magazín