Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové těstoviny s kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1843 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 207 g
Tuky 59 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
na nudličky
tuňák (konzerva) 200 g
rajčata cherry 10 ks
kapary 1 PL
sůl
pepř
bazalka
těstoviny 320 g
krátké, např. penne, farfalle

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.

2

Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín