Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 47 g
Tuky 172 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané máslem a s parmazánem.

Suroviny

máslo 125 g
solené, nasekané
nakrájená nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
strouhaný
den starý, nakrájený na 1cm kostky
strouhaný
spařený, vymačkaný, nasekaný
hobliny, na posypání

Postup

1

V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

2

V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba. 

3

Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut.

4

Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem.

5

Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

28.09.2020 12:26

Nejspíš místo chleba mají být rohlíky.

Apetit magazín