Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječný burger
Vaječný burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vaječný burger

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6185 kcal
Bílkoviny 550 g
Sacharidy 145 g
Tuky 374 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burger, který pohodlně uděláte i pro celou partu hladových strávníků. Vejce totiž jednoduše upečete. Kromě hrášku je možné do nich nasypat i špenát či jinou zeleninu. Milovníci masa si mezi vejce mohou dát vypraženou slaninu nebo opečený plátek šunky.

Suroviny

vejce 12 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 250 g
na opékání
tavený sýr do toustů nebo jiný sýr dle chuti (čedar, gouda, Moravský bochník)
okurka ½ ks
nakrájená na plátky
hráškové výhonky
k podávání

Postup

1

Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu, osolte a opepřete.

2

Zapékací hranatou mísu vyložte pečicím papírem, vlijte vejce a posypte hráškem. Dejte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte zhruba 20 minut.

3

Housky prořízněte a opečte na másle. Hotová vejce rozkrájejte na 8 dílů – na spodní díly housky dejte sýr, na ně osminku vajec, plátky okurek, hráš- kové výhonky, osminku vajec, sýr, okurku, výhonky a nakonec přiklopte vrchní polovinou housky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín