Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 226
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2027 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 96 g
Tuky 169 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě a přitom recept je tak jednoduchý. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe! Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou je skvělým dezertem do skleničky. Krásně vypadá a výrobně chutná. Její jemná chuť udělá radost i dětem.

Suroviny

jemně mletá
nebo stejné množství krupicového
vyškrábnutý
rostlinný olej
na vymazání
Na omáčku
maliny 200 g
cukr
podle chuti

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem.

2

Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

3

Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte.

4

Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete panna cotty připravit dvojnásobné množství najednou, nedávejte želatiny dvojnásobné množství, ale jen jedenapůlnásobek (tj. 3 lžičky).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

22.02.2015 15:55

Výborné!

Apetit magazín