Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánská miska s falafelem
Vegetariánská miska s falafelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vegetariánská miska s falafelem

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 181 g
Tuky 82 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě falafelu a hummusu můžete do misky přidat vařenou čočku, čočkové karbanátky anebo fazolové chili sin carne.

Suroviny

velký
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hummus 200 g
hotový
mrkev 2 ks
na jemné nudličky
nakrouhaná
na plátky
Na falafel
česnek 2 stroužky
nasekané
petrželka 1 svazek
konzerva, slitá a propláchnutá
římský kmín ¼ ČL
mletý
paprika mletá uzená ½ ČL
chilli sušené ¼ ČL
sůl
Na zálivku
citron ½ ks
vymačkaná šťáva
petrželka 2 PL
nasekaná + na ozdobení
česnek 2 stroužky
drcený

Postup

1

Na falafel dejte do robotu česnek a petržel a promixujte. Poté přidejte všechny zbylé ingredience a promixujte do hrubší hmoty. Z ní tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

2

Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 20 minut.

3

Poté nechte zcela vychladnout (falafel je po upečení křehký a může se rozpadat). Pokud chcete falafel křupavý, můžete jej ještě opéct na pánvi.

4

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, promíchejte je se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct na zhruba 15 minut nebo doměkka.

5

Na zálivku promíchejte jogurt, citronovou šťávu, bylinky a česnek.

6

Do misek rozdělte upečené batáty, falafel, hummus, mrkev, červené zelí a avokádo. Přelijte zálivkou a podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...