Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s velikonoční nádivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 226
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3849 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 378 g
Tuky 120 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoční nádivka je staročeský recept, který ani trochu nezestárl. Skvěle se hodí k pečenému kuřeti, ať už ji vložíte do vnitř, nebo ji budete servírovat jako přílohu. Voní po uzeném mase, petrželka jí dodá svěžest a kopřivy zase říz. O Velikonocích nesmí chybět na žádném stole. A nejlepší recept na velikonoční nádivku proto nesmí ve vaší kuchařce chybět.

Suroviny

vejce 6 ks
bílky a žloutky zvlášť
mléko 250 ml
na kostičky
kopřiva 1 hrst
krkovice
petrželka 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
na vymazání
strouhanka
na vysypání

Postup

1

Z bílků ušlehejte pevný sníh.

2

Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.

3

Předehřejte troubu na 180 °C.

4

Kopřivy spařte horkou vodou.

5

Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

6

Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín