Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem
Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 138 g
Tuky 89 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z mletého masa jsou vděčná disciplína. Zvládne je skoro každý a podle použitého koření mohou chutnat pokaždé trochu jinak. Pro tentokrát jsme se při přípravě karbanátků rozhodli opustit klasický česnek, majoránku a hořčici – zkuste to taky, budete překvapeni, jak mohou karbanátky také chutnat.

Suroviny

jablko ½ ks
oloupané a zbavené jádřince
nakrájená nadrobno
tymián 1 PL
nastrouhaná najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
voda 100 ml
ledová
rostlinný olej
na opékání
Na salát
+ trocha na jablko
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na tenké plátky
jablko 1,5 ks
zbavené jádřince a nakrájené na úhledné plátky
jarní cibulka 3 ks
nasekaná nadrobno
salát 1 bal
balení směsi salátových lístků
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Maso vložte do mísy. Do mísy k masu nastrouhejte 1/2 jablka, rozdrobte sýr, přidejte cibuli, tymiánové lístky, citronovou kůru, sůl a pepř a 100 ml ledové vody – díky tomu budou karbanátky superšťavnaté. Prohněťte všechno ve stejnorodou směs a pak navlhčenýma rukama vytvarujte karbanátky. 

2

Gril nebo grilovací pánev potřete olejem a karbanátky opékejte po obou stranách dohněda. Karbanátky můžete také opékat na běžné pánvi, přidejte ale více oleje. 

3

Na salát smíchejte na zálivku citronovou šťávu se solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se sůl rozpustí, prošlehejte s olivovým olejem a hořčicí dohladka. Promíchejte řapíkatý celer s plátky jablka, jarní cibulkou, směsí lístků, vmíchejte zálivku. Salát posypte pár lístky petrželky. Podávejte ke karbanátkům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín