Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vydatná polévka s kadeřávkem a masovými kuličkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 213 g
Tuky 116 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li, aby polévka obstála coby hlavní chod, měla by být opravdu hustá a sytá. Tohle je přesně ona! Díky masovým kuličkám, kadeřávku a orzu v ní doslova stojí lžíce. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
červená, nakrájená nadrobno
vývar kuřecí 1,5 l
horký
nasekaný nahrubo, nebo rozpůlené růžičkové kapusty
těstovinová rýže 3 PL
orzo
Na kuličky
chleba bílý 1 plátek
zbavený kůrky, pokapaný mlékem
na pokapání chleba
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
česnek ½ stroužku
drcený
najemno nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na kuličky rozmělněte do mísy namočený chleba, potom přidejte ostatní přísady spolu s 1/2 lžičky soli a pepřem podle chuti, důkladně promíchejte. Rozdělte na 24 dílů a vytvarujte z nich kuličky. V nepřilnavém hrnci na středním ohni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opečte kuličky ze všech stran dohněda, a aby byly propečené. Vyjměte je na talíř.

2

Do hrnce přilijte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Opékejte na něm cibuli s velkou špetkou soli 10–15 minut, aby byla zlatohnědá a zkaramelizovala. Vmíchejte česnek a chilli papričku a opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vsypte kadeřávek či kapustičky, orzo a masové kuličky. Zvolna vařte 15–20 minut, aby orzo a kapusta byly uvařené. Podávejte s parmazánem k posypání.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín