Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 962 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 14 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je skvělý i jen tak s rohlíkem, pokud ho ale chcete mít se vším všudy, dejte si ho k snídani s kouskem čerstvého chleba s máslem, sýrem, olivami a černým čajem.

Náš tip: Připravte si například i vajíčkový salát s ředkvičkami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 3 ks
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
petrželka ½ svazku
čerstvá
chilli sušené 1 ČL
drcené
římský kmín ½ ČL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
čerstvé, bílé, k podávání

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout.

2

Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem.

3

Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín